Freelux Schemerschakelaar

Een logische vervanger van de tijdschakelklok

Een tijdschakelklok levert een hoop gedoe op want hij moet regelmatig bijgesteld worden. En wanneer u vergeten bent deze in het stopcontact te steken dan blijft de woning onverlicht. Dat behoort nu tot het verleden met de Freelux schemerschakelaar. Het doet altijd, zonder uw tussenkomst, de lampen aan zodra het donker wordt en weer uit tegen bedtijd. De lichtsensor in de afstandsbediening, gekoppeld aan een intelligente computerchip, bepaald de dagelijkse schakelmomenten.

Geef inbrekers geen kans !

365 Dagen per jaar de perfecte nabootsing van een bewoond huis. Anders dan een tijdschakelklok activeert Freelux binnen een paar minuten meerdere lampen achterelkaar bij het invallen van de duisternis. Zo lijkt het alsof iemand de gebruikelijke ronde voor het aandoen van de lampen maakt.En dat gebeurt geen dag op precies hetzelfde tijdstip. Aan het einde van de avond gaan de lampen in omgekeerde volgorde binnen een paar minuten uit en nooit tegelijkertijd. Later in de nacht wordt iedere lamp gedurende een paar minuten op een willekeurig tijdstip aangeschakeld.Dit versterkt de indruk dat er iemand uit bed is. 

Draadloos en gemakkelijk in gebruik  

Dagelijks, wanneer het begint te schemeren, zendt de afstandsbediening met lichtsensor een radiosignaal naar de stekkerschakelaars in de woonkamer. Afhankelijk van de bouwsoort kunnen de stekkerschakelaars ook buiten de woonkamer worden geplaatst mits het radiosignaal sterk genoeg is om door wanden en vloeren heen te dringen. Door dit radiosignaal gaan de aangesloten schemerlampen automatisch achtereenvolgens één voor één aan.  De tijdsduur tussen schemering en einde van de avond is niet iedere dag hetzelfde. Deze tijdsduur kan in de winter oplopen tot 7 uur terwijl in de zomer dit maar 2 uur is. De schemerschakelaar bepaald zelf de tijdsduur van dag tot dag en berekent wanneer de schemerlampen moeten worden uitgeschakeld. Zo volgt de schemerschakelaar automatisch de seizoenen. D.m.v. een eenvoudige handeling kunt u de brandduur van de lampen met een uur verlengen of verkorten.

Direkt uit de doos al gereed voor gebruik, niet nodig te programmeren

Leg de afstandsbediening met ingebouwde lichtsensor in de vensterbank, doe de stekkerschakelaar(s) in het (de) stopcontact(en) en de schemerschakelaar is klaar voor gebruik. Via één druk op de A toets op de afstandsbediening wordt de schemerschakelaar geactiveerd. De schemerschakelaar doet vanaf dat moment iedere dag zijn werk. Bij het in gebruik nemen moet de schemerschakelaar nog leren. Dit leren begint bij het plaatsen of verwisselen van de batterij. Na enige dagen is de brandduur van de lampen overeenkomstig de avondlengte in het betreffende seizoen. 

Afstandsbediening: gemak dient de mens

De schemerschakelaar is óók een afstandsbediening voor uw lampen. Wanneer u thuis bent kunt u alle schemerlampen op afstand aan -en uitschakelen. Zo hoeft u de dagelijkse rondes ook niet meer te maken.

Vertrouwd van huis en comfortabel wonen

Kies voor Freelux en ervaar hoe prettig het thuiskomen is bij een verlicht huis. De lampen gaan ’s avonds altijd aan ook wanneer dit vergeten is bij het verlaten van de woning. Gemakkelijker kan het niet!